Türkiye'nin ABD'ye cevabı gecikmedi!

ABD Ankara Büyükelçisi'nin kayyum atamalarına ilişkin açıklamasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sert yanıt geldi.

Türkiye'nin ABD'ye cevabı gecikmedi!
12 Eylül 2016 Pazartesi 10:47

Türkiye, ABD'ye sert yanıt verdi. ABD Ankara Büyükelçisi'nin kayyum atamalarına ilişkin açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt gecikmedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Muş’a bir ziyarette bulundu. Lale Camii'nde bayram namazı kılan Bakan Soylu, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı ve cami çıkışında basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından kayyum atamaları ile ilgili yapılan açıklamayı eleştiren Bakan Soylu "bu değerlendirme kabul edilemez" dedi.

İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları: 

"Aziz milletimizin bayramını tebrik ediyoruz bu bayram inşallah ülkemize ve tüm dünyaya kardeşliği barışı ve sevgiyi ve muhabbeti hakim kılar. Hep birlikte bunu arzu ettik. Biraz sonra kurbanlar kesilecek. O kurbanların hürmetine dua ettik. Milletimizin, çocuklarımızın istediği insanlığın istediği dünyanın birçok yerinde bu bayram sevincini doyasıya yaşayamayanlar var. Onlar adına da bugün duacıyız. İnşallah bu bayram ve güzel güneş memleketimizi de dünyayı da aynı şekilde aydınlatacaktır. Özellikle bu görevlendirmeler hem teröre yönelik terörle bağı, terör örgütlerine olan desteği hem adli hem de idari soruşturmalarla sabit olan ve bu konuda artık milletin bu oyunu, demokrasinin millet adına uygulanması lazım gelen bir uygulamadır. Bu konuda inanıyorum ki görevlendirilen arkadaşlarımız kaymakamlarımız, oradaki yetkililer her birisi çok başarılı bir şekilde yönetim ortaya koyacaktır. Bu sabah geldiğimizde onlarla yaptığımız müzakerelerde belediyelerin eksiklikleri, aksaklıkları, onlara neler yapılması lazım geldiği ve dün dahi arkadaşlarımız belediyelerde bayram hazırlıklarını gerçekleştirdiler. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hizmetler en üst seviyede görülecektir. Halkın kaynakları milletimize, halka aktarılacaktır." 

"Bizi üzen dün bir büyükelçinin yaptığı açıklamadır. Türkiye’nin içişlerine müdahale olarak bunu kabul ederiz ve bu değerlendirmeyi de asla kabul edilemez buluruz. Bir yandan terörle olan bağı ve ilişkisi adli ve idari makamlarca ve soruşturmalarla tespit edilen ve bu konuda anayasamızın kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirilen bu sürecin sonunda eğer terörle mücadele konusunda kararlılık ortaya koyuluyorsa ve bu kararlılık bütün dünyaya özellikle müttefiklerimizle birlikte her türlü teröre karşı mücadele ediyorsak, bu sorumluluktan uzak açıklamalar teröre cesaret verir. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Özellikle dost olarak, müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerin elçileri bu konuda bir değerlendirme yapma hakkına sahip değillerdir. Türkiye’yi bu tip bir süreçle tanımlandırmak ülkemize de milletimize de büyük bir haksızlıktır. Tahrik unsuru içeren bir açıklamadır." 

"Verilen oy demokrasi ve hukuk yönetim kuralları içerisinde işlevselliğini ortaya koyuyorsa bir karşılığı söz konusudur" diyen Süleyman Soylu şöyle konuştu:

"Seçilmişlik hukukun ve demokrasinin gaspı anlamına gelmez. Tam tersine hukuku ve demokrasiyi tam anlamıyla muhafaza etmek anlamına gelir. Bunu yapmıyorsanız hukuk, mahkemeler devreye girer. Seçilmişlik herkese istediğini yapma özgürlüğünü vermez. Ehliyetin kuralları bellidir hizmet. Ehliyetin kuralları bellidir kaynağı yerinde kullanmak. Ehliyetin kuralları bellidir hukukun kuralları içerisinde bir değerlendirme yapmak. Bu ehliyeti farklı bir şekilde değerlendirenlere müdahale yine hukukun içerisinde olur. Buradan kahraman güvenlik görevlilerimizin evlatlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum Biz rahat ve huzur içerisinde dururken onlar büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Allah yardımcıları olsun. Bu konuda gerekli bütün çalışmalar ve yapılması gerekenlerin tamamı titizlik ve dikkatle gerçekleştiriliyor. Bu coğrafyanın barışı aslında hem dünyanın hem de insanlığın huzuru anlamına gelir. "


Etiketler; #türkiye #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
ABD cifte standartı bıraksın. Kendi işine baksın.