Türkiye muhtar sayısı kaç?, Türkiye'de kaç muhtar var 2022?, 2022 muhtar maaşları ne kadar?

Türkiye'de kaç muhtar var sorusu araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 yıl aradan sonra Külliye'de muhtarları ağırlıyor. Farklı illerden gelen muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan, müjdeli bir haber verdi. Peki, Türkiye'de kaç muhtar var 2022? Türkiye muhtar sayısı kaç? 2022 muhtar maaşları ne kadar? İşte detaylar..

Türkiye muhtar sayısı kaç?, Türkiye'de kaç muhtar var 2022?, 2022 muhtar maaşları ne kadar?
Kamusaati
Kamusaati
23 Ocak 2022 Pazar 14:28

Türkiye muhtar sayısı kaç sorusu gündem oldu. Muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli bir haber verdi. Yeni zamla muhtar maaşlarının 3.392 liraya yükseldiğini belirten Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı" diyerek maaşlar hakkında açıklama yaptı. Peki, Türkiye'de kaç muhtar var 2022? Türkiye muhtar sayısı kaç? 2022 muhtar maaşları ne kadar? İşte ayrıntılar...

2022 MUHTAR MAAŞLARI NE KADAR?

Muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeli bir haber verdi. Yeni zamla muhtar maaşlarının 3.392 liraya yükseldiğini belirten Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı" diyerek maaşları 4.253 liraya çıkaracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı muhtarlarımız bugün aramızda olamadılar. 2019 yılına kadar muhtarlarımızla toplamda 50 kez bir araya geldik. Bugün yaklaşık 1500 muhtarımızla birlikteyiz. Tabi bu hiçbir cumhurbaşkanının hiçbir başbakanın başaramadığı bir rekordur. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımız bünyesinde daha etkin kullanılmaya başlanılan bir muhtarlık sistemi kurduk. Muhtarlarımızın taleplerini takip etmek üzere, muhataplar belirlenmesini sağladık. 19 Ekim tarihini muhtarlar günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi maaşlarının artırılması gibi pek çok iyileştirmeler yaptık.

Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bilindiği gibi biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liraydı. Bu yılbaşı 3.392 lira tutarına çıkarmıştık. Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonucu muhtar maaşlarını asgari ücret tutarına yani 4.253 lira seviyesine çıkardık. Ben icraat konuşuyorum icraat. Bugüne kadar her sözün arkasında nasıl durduysak bundan sonra da öyle duracağız.

TÜRKİYE'DE KAÇ MUHTAR VAR?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye genelinde 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 50 bin 278 mahalle ve köy muhtarı görev yapmaktadır" açıklamasını yapmıştı. 2022 yılında Türkiye'de 50 binden fazla muhtar bulunmaktadır.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.