Türkiye'den Rusya'ya sert tepki!

Kırım'da Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerinin yasaklanma getiren ve aşırıcı örgütler listesine alan Rusya'ya, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından kınandı.

Türkiye'den Rusya'ya sert tepki!
27 Nisan 2016 Çarşamba 11:19

Kırım'da Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerinin yasaklanma getiren ve aşırıcı örgütler listesine alan Rusya'ya, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından kınandı.

Dışişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada,  "Kırım Tatarları bu kararla, maruz bırakıldıkları korkutma, sindirme ve yıldırma politikalarına boyun eğmeye ve teslim olmaya zorlandıkları yeni bir adımla karşı karşıya bırakılmışlardır. Bu kararı hem Kırım Tatar toplumuna karşı yürütülen sistematik ve kollektif baskının, hem de yarımadada yaşayanların temel hak ve özgürlüklerine vurulmakta olan darbelerin yeni bir tezahürü olarak teessüfle karşılıyor ve kınıyoruz. Türkiye, Kırım Tatarlarının haklı mücadelelerini ve Kırım Tatarlarına yönelik bu tür baskılara son verilmesi çabalarını kararlılıkla desteklemeyi sürdürecektir." diye bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yaptığı açıklamada ise, Rusya tarafından yapılan yasaklanmanın tüm Kırım Tatarlarının haklarına ciddi bir saldırı olduğu belirterek "azınlıklara mensup kişilere dönük eziyetlerin" de buna dahil olduğu kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.