Türk Kızılay'ı 149. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Türkiye ve dünyada dil, din, renk, ırk ayrımı yapmadan tüm ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan yardımsever kuruluşumuz Kızılay... Kızılay nedir? Görevleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Türk Kızılay'ı 149. kuruluş yıl dönümünü kutluyor
11 Haziran 2017 Pazar 11:21

Başbakan  Binali Yıldırım, Türk Kızılayını desteklemek için maddi, manevi bütün imkanlarıyla seferber olan milletin, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak telakki ettiğini belirterek, "Kızılayın, insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine, vatandaşlarımızın kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılayı desteklemeyi sürdüreceklerine yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, 11 Haziran Türk Kızılayının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, Türk Kızılayının 149 yıldır rengine, diline, inancına bakmaksızın dünyanın dört bir yanında insanların yardımına koştuğunu ifade etti.

Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: 

"Kızılayı desteklemek için maddi, manevi bütün imkanlarıyla seferber olan milletimiz, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak telakki etmektedir. Kızılayın, insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine, vatandaşlarımızın kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılayı desteklemeyi sürdüreceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle Kızılayın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum."

Kızılay nedir?

 Kızılay bir yardım kuruluşudur. Savaşta ve barışta halkın kara gün dostudur. Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar. Yaraları sarar. Her türlü yardımı yapar. Barışta yangın, sel, deprem felaketlerine uğrayanlara sıcak yardım elini uzatır. Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere yardım eder. Onlara yiyecek, giyecek, içecek, yakacak, çadır ve para yardımı yapar.

Kızılayın görevleri nelerdir?

  • Bir sel felaketinde, felakete uğrayan herkesin yardımına Kızı­lay koşar. Onlara yiyecek verir, yatacak yer sağlar ve yarala­nanlara yardımcı olur.
  • Deprem olduğu zaman depremden zarar görenlere yardım eder. Onlara yiyecek, giyecek verir. Evleri yıkılanlara geçici ola­rak barınmaları için çadır verir. Yaralılara bakar,
  • Yangın felaketinden zarar görenlerin yardımına ilk olarak Kızı­lay koşar, Onlara yatacak yer sağlar, Yiyecek, giyecek ve içe­cek verir.
  • Savaş anında yaralananların yardımına Kızılay koşar. Onların yaralarını tedavi eder. Savaştan zarar görenlerin yanında olur, onların her türlü ihtiyacını gidermeye çalışır,
  • Ayrıca Kızılay, yiyecek ve içecek bulamayacak kadar fakir olanlara kurduğu aş evlerinde yiyecek ve içecek verir,
  • Kızılay, sakat yurttaşlara sakat arabası, koltuk değneği, ya­pay organ ve ilaç yardımında bulunur.
    Başarılı öğrenciler için yaz kampları açar. Bu kamplarda öğ­rencilerin bedenen ve ruhen gelişmelerine yardım edecek çalış­malar yapılır,
  • Kızılay, bütün bu çalışmalarını hem yurt içinde hem de yurt dışında özenle yürütür, ihtiyacı olanlara yardım ederken dil, din ve ırk ayrımı yapmaz. Çalışmalarını insani duygularla ve eşitlik, evrensellik ilkelerine uygun bir şekilde yerine getirir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.