Türk filmi 'Kalandar soğuğu' Oscar adayı oldu!

89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda Türkiye adayı 9 film arasından 'Kalandar Soğuğu' filmi oldu.

Türk filmi 'Kalandar soğuğu' Oscar adayı oldu!
28 Eylül 2016 Çarşamba 11:16

89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda Türkiye adayı 'Kalandar Soğuğu' filmi oldu. Amerika'da yapılacak olan Oscar ödül töreninde Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği 'Kalandar Soğuğu' filmi Oscar adayı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurulun 9 film üzerinde yaptığı değerlendirmede Oscar adayı olarak belirlenen 'Kalandar Soğuğu' filminde Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet oyunculuk yaptı.

Oscar adayı Kalandar Soğuğu filminden karelere bakmak için TIKLAYINIZ.
 

İnsan-doğa ilişkisini ele alarak kişisel mücadelenin anlatıldığı filmde yönetmenliği Mustafa Kara üstlenirken senaristliği ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Bilal Sert ile birlikte yaptı.

Film, UIusal ve uluslararası festivallerde 14 ödül kazandı.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

En İyi Kadın Oyuncu - Nuray Yeşilaras
En İyi Erkek Oyuncu (uluslararası yarışma) - Haydar Şişman
Dr. Avni Tolunay Özel Ödülü - Mustafa Kara
En İyi Müzik - Eleonore Fourniau

28. Tokyo Uluslararası Film Festivali

En İyi Yönetmen - Mustafa Kara
WOWOW İzleyicinin Seçimi Ödülü

2015 Angers Avrupa İlk Filmler Festivali Jüri Özel Ödülü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.