TSK, sınır ötesine operasyon gerçekleştirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak Kuzeyi Zap ve Metina bölgelerine operasyon düzenledi. TSK'dan operasyonla ilgili açıklama yapıldı.

TSK, sınır ötesine operasyon gerçekleştirdi
16 Mayıs 2017 Salı 19:30

TSK, 16 Mayıs'ta Irak'taki bazı bölgelere yaptığı operasyon ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "16 Mayıs 2017 tarihinde sabah ve öğleden sonra, Irak Kuzeyi Zap ve Metina bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerimize saldırı hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen BTÖ mensubu teröristlere yönelik, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ve silahlı İHA'lar ile hava harekatı düzenlenmiş, bölücü terör örgütüne ait üs bölgeleri, mağara, sığınak ve muhabere sistemleri ile Doçka silah mevzileri ateş altına alınmıştır. Ateş altına alınan tüm hedefler tam isabetle vurularak imha edilmiş; bu arada ilk tespitlere göre on bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçak ve İHA'larımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir." denildi.


Etiketler; #operasyon #tsk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.