TSK, PKK mevzilerini vurdu; 12 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı TSK'ya ait uçakların sabah saatlerinde Kuzey Irak ve Hakkari'nin Şemdinli kırsalında bulunan terör mevzilerinin vurulduğunu açıkladı.

TSK, PKK mevzilerini vurdu; 12 terörist etkisiz hale getirildi
08 Temmuz 2016 Cuma 12:13

Terör ile mücadele konusunda hız kesmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bu sabaha karşı terör örgütü PKK mevzilerini bomba yağmuruna tuttu. Genel Kurmay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TSK, Kuzey Irak ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'ya ait hedeflere yönelik hava harekatı düzenledi. Düzenlenen hava harekatında, toplam 15 hedef ateş altına alınırken,  12 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekata ilişkin yapılan açıklama şöyle;

Hakkari Şemdinli Habeşti kırsalında, saat 06:47-07:31 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'lı terörist grubu ve sığınakların olduğu 8 hedef ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak'taki Avaşin Basyan bölgesine saat 07:52-08:54 saatleri arasında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'lı terörist grubu ve sığınaklarının bulunduğuu 7 hedef ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

Teröristler sabah saatlerinde havan topları ve otomatik silahlarla saldırdı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bulunan askeri birlikler ile ve bazı karakolların üs bölgelerine sabaha karşı PKK'lı hain teröristler tarafından havan topları ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verirken, teröristler arkalarına bakmadan kaçtı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.