TSK, Darbe girişimi ile ilgili merak edilenleri açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 15 Temmuz 2016 tarihinde TSK içerisinde bulunan cuntadan kaç personelin darbe girişimine katıldığı ve kullandığı mühimmatlar ile ilgili bilgi verdi. Cuntacı teröristlerin o akşam 35 uçak, 37 helikopter ve 74 tank kullandıkları açıklandı.

TSK, Darbe girişimi ile ilgili merak edilenleri açıkladı
27 Temmuz 2016 Çarşamba 13:00

Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış Fettullahçı Terör Örgütü Mensubu teröristlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine katılan ve kullanılan malzemeler TSK tarafından açıklandı. Darbe girişiminde TSK'dan 8.651 askeri personelin  darbe girişiminde rol oynadığı ifade edildi. Ayrıca darbe girişimi sırasında 35 uçak, 37 helikopter, 3 gemi ve 74'ü tank 246 zırhlı aracında darbeciler tarafından kullanıldığı belirtildi. 

TSK'nın darbe girişimi ile ilgili verdiği bilgiler şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine katıldı.

Darbe girişiminde 74'ü tank 246 zırhlı araç kullanıldı.

Darbe girişimine TSK personelinin yüzde 1.5'i katıldı.

Darbeciler 35 uçak ve 37 helikopter kullandı.

3 gemi ve 3 bin 992 hafif silah kullanıldı.

Darbe girişimine 8 bin 651 personel katıldı.

Darbe girişimine katılanların 1.676'sı er/erbaş 1.214'ü ise askeri öğrencilerdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.