TSK: 57 PKK'lı etkisiz hale getirildi

TSK: Bir haftada 57 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi, 35 sığınak imha edildi.

TSK: 57 PKK'lı etkisiz hale getirildi
11 Kasım 2016 Cuma 22:59

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), son bir haftada terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 57 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen mücadele ile Fırat Kalkanı Harekatı ve Musul'u terör örgütü DEAŞ'ta kurtarma operasyonuna ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu.

Buna göre, yurt içinde terör örgütü PKK'ya karşı kararlı mücadele sürdürülürken, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 80 gündür devam ediyor.

Bölücü terör örgütü mensuplarının, barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Hakkari, Muş ve Ağrı'nın belli noktalarında kış tertiplenmesini kısıtlamak, finansal kaynaklarını engellemek ve lider kadrosunu etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Bu çerçevede, Hakkari Çukurca, Şemdinli, Ağrı Doğubayazıt, Şırnak merkez, Faraşin, Bestler-Dereler, Beytüşşebap, Tunceli merkez, Bali Deresi Bölgesi, Batman Sason, Bingöl merkez, Ortaçanak ile Muş Şenyayla bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar düzenlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.