TSK: 13 fırtına obüs mermisi atıldı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Vukuf bölgesinin güneyinde bulunan IŞİD'e ait 6 hedefe toplam 13 Fırtına obüs mermisi atıldı. Ayrıca Hakkari merkez güney kırsalına dün saat 20:26-21:04 saatleri arasında hava harekatı düzenlendi. Harekatta ilk tespitlere göre, 2 terörist etkisiz hale getirildi, bir cephanelik imha edildi.

TSK: 13 fırtına obüs mermisi atıldı
14 Eylül 2016 Çarşamba 11:17

Genelkurmay Başkanlığı, operasyonun 21'nci gününe ilişkin yaptığı  bilgilendirmeyi güncelledi.

Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai civarında halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve  oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdüğü bildirilen  açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 6 DAEŞ  terör örgütü hedefine (Vukuf güneyi) toplam 13 Fırtına obüs mermisi atıldığı,  bugüne kadar toplam 524 hedefe 2 bin 245 atım yapıldığı açıklandı.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından hava harekatı icra  edilmediği ancak ani çıkacak hedeflere yönelik yerde bekleyen uçak  görevlendirildiği vurgulanan açıklamada, koalisyon güçleri tarafından, Yahmul,  Kafer Khan, Güzel Mezra ve 2 kez Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen  hedeflere 5 hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Operasyonda 6 DAEŞ'li  teröristin etkisiz hale getirildiği, 4 havan ve 2 savunma mevzisinin de imha  edildiği bildirildi.

Suriye sınır hattında bir Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve  gözetleme faaliyetinin sürdüğü ifade edilen açıklamada, "AFAD ve Kızılay’a ait  unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler  kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve  hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon  harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın  zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." denildi.

2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi, 1 cephanelik imha edildi
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari merkezin güney  kırsalına dün 20.26-21.04 saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendiği belirtildi.

Tespit edilen birer dinamik hedef, malzemelik ve mağara girişinin ateş altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Harekat sonucunda ilk tespitlere göre, 2  terörist etkisiz hale getirilmiş ve bölücü terör örgütü tarafından kullanılan bir  cephanelik (vuruşu müteakip malzemelik olarak tespit edilen yerde büyük patlamalar meydana gelmiştir) imha edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.