Tıbbi Cihazlara Takip Uygulaması

Sağlık Bakanlığı ve TUBİTAK ortak çalışması ile geliştirilecek yazılım ile tıbbi cihazların üretim, satış ve kullanım aşamaları takip edilebilecek.

Tıbbi Cihazlara Takip Uygulaması
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İlaçlar da bulunan karekod sistemine benzer bir uygulama ile gerçekleştirilecek olan takip sistemi için yapılan çalışmanın yüzde 40’lık bölümü tamamlanmış durumda. Ortalama 2 yıl daha devam edecek çalışmanın ardından tıbbi cihazların kim tarafından üretildiği, nerede satıldığı ve kimin üzerinde kullanıldığı gibi bilgiler kolaylıkla takip edilebilecek.

Ülkemizde ne kadar tıbbi cihazın bulunduğu bilgisinin takip edilememesi üzerine böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Özkan Ünal, 2016 yılı sonunda çalışmanın tamamlanarak ülkemizde kayıtsız hiçbir cihazın kalmayacağını söyledi.

Çalışmanın dünya üzerinde bir ilk olduğunu da hatırlatan Ünal, tıbbi cihazların gümrükten geçmesi ile kayıtlarının alınmaya başlayacağının altını çizdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.