Teröristler Suriye'de Eğitiliyor

IŞİD'e karşı savaş için eğitim verildiği söylenen teröristler, eğitimleri Türkiye'de uyguluyor.

Teröristler Suriye'de Eğitiliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'nin Kuzey bölgelerinde kanton devletçikler kuran ve bazı muhalif güçlerle IŞİD'e karşı savaşan gruplar PKK terörünün ana kaynağı haline geldi. Önceleri PKK tarafından destek verilen Suriyeli PYD teröristleri şimdi onlardan destek görüyor.

Suriye'de batılılar tarafından eğitilen aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda terörist buradaki eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye topraklarına geçiyor. Yanlarındaki ağır silahlar ve füzelerle kentlere sızan militanlar PKK adına eylemlerde bulunuyor.

Teröre destek veren ülkeler arasında ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Avustralya'nın başta geldiğini belirten güvenlik uzmanları bu sayede PKK'nın tarihte hiç olmadığı kadar eğtimli bir gücve kavuştuğunu, aynı zamanda da tarihinde hiç görmediği kadar ağır silahlara sahip olduğunu belirtiyor.

PKK daha önce Kandil ve çevresinde bulundurduğu bazı uçaksavarları basına göstermeye çalışırken şimdi sadece Cizre'de onlarca uçaksavar konuşlandırmış durumda.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.