Terörden temizlenen bölge, tarımla canlandı

Terörden temizlenen bölge, tarımla canlandı, köye dönüş projesi, köye dönüş devlet desteği, köyüne dönenlere devlet destek veriyor, devlet tarım desteği, devlet hayvancılık desteği, hakkari derecik

Terörden temizlenen bölge, tarımla canlandı
Admin
Admin
31 Temmuz 2019 Çarşamba 22:48

Hakkari ili Derecik ilçesi mevkisinde terör örgütü PKK'nın saldırıları ve baskıları sebebiyle köylerini

bırakıp gitmek zorunda kalan vatandaşlar, bölgede yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde yıllar sonra kavuştukları huzurun keyfinı çıkarıyor

Hakkari'nin Derecik ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'nın saldırıları sebebiyle köylerini evlerini terkedip boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar, pkklı teröristlerden temizlenen bölgede devletten aldıkları bu detaylı desteklerle ziraat ve hayvancılık yapmaya başladı.

Senelerce bölücü terör örgütüne mensup teröristlerin hücumlarıyla gündeme gelen Derecik güvenlik güçlerinin yürüttüğü başarılı operasyonlar yardımıyla huzura kavuştu.

Irak sınırında bulunan Balkaya Dağları ve çevresi mevkisinin pkk lı teröristlerden temizlenmesiyle köylerine yeniden göç eden vatandaşlar, terörün ellerinden aldığı huzura yine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Daha Huzurlu ve güvenli ve terörden arınmış bir ortam sağlanan köylerinde yeni bir yaşam sürdürmeye başlamış olan yerli halk, devletimizin sağlamış olduğu kapsamlı desteklerle hem sebze ve meyve yetiştiriyor hemde bununla birlikte küçük ve büyükbaş hayvancılığı geliştiriyor.Yurttaşlar ayrıca şifalı otlara ve  zengin floraya haiz bakir bölgelerde organik arıcılık yaparak, kaliteli organik bal üretiyor.

- yurttaşa devlet desteği

tarım ve Orman İl Müdürlüğü de coğrafi konumuyla ziraat ve hayvancılık potansiyeli yüksek bölgelerden kabul edilen Derecik 'te vatandaşlara önemli destekler sağladı.

Son 3 yılda 428 çiftçiye 29 bin 990 anaç koyun ve keçi, 141 çiftçiye 15 bin 33 arılı kovan, 14 aileye bin 400 hindi, 200 aileye 8 bin 500 meyve fidanı, 558 çiftçiye tarlalalarında kullanmak için mazot ve gübre ve 6 çiftçiye de 84 büyük baş hayvan desteğinde bulunmuş olan devletimizin yetkili organı tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu sayede köylerine dönüş yapan  çiftçilerin ziraat ve hayvancılık yapmasının önünü açtı.

Hakkari'nin Derecik İlçesine bağlı Koçyiğit köyünden 1992'de pkk lı teröristler nedeniyle göç etmek mecburiyetinde bırakıldıklarını belirtmiş olan yerli halk vatantaşlarımızdan Serdar Çetintaş, AA muhabirine, rahatlık ve itimat ortamının tesis edilmesiyle ve devletimizin kapsamlı destekleriyle 2 yıl önce köylerine gelmiş olarak ziraat ve hayvancılık oluşturmaya başladıklarını anlattı.

Ziraat ve Orman İl Müdürlüğünden aldığı arılı kovan desteği sayesinde arıcılık meydana getirmeye başladığını anlatan Çetintaş, şöyle mevzuştu:

"İnştanrı daha güzel şeyler olacak. Devletimizin yardımıyla yeni evler yapacağız. Burada 2 senedir elhamdülillah güvenlik var. Rahat rahat geliyoruz. Köylüler bahçelerini ekiyor. Hayvanlarını getirerek buralarda besliyorlar. Artık huzurumuz yerinde. Senelerdir uzak kalmış olduğumız köylerimize kavuştuğumuz için mutluyuz."

Uzun süre tarım ve hayvancılık yapamadıklarını dile getiren Hüseyin Çakmak da ''Güvenliğin sağlanmasıyla rahatlık oldu. Buralara dönerek arazilerimizi ekiyoruz. Bazı akrabalarımız hayvancılıkla uğraşıyor. Bazıları arıcılık yapıyor. Devletimiz destek sağlamış olduktan sonra bunlar gerçekleşti. Allah razı olsun." dedi.

- "Bölgemiz terörden temizlendi"

 Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ise bölgenin ziraat ve hayvancılığa en elverişli yerlerden biri olduğunu dile getirdi.

Terör olaylarının bitmesiyle yurttaşların köylerine dönerek tarım ve hayvancılık oluşturmaya başladığını aktaran Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Devletimizden çok memnunuz. Bölgemiz terörden temizlendi. Allah razı olsun devletimizden. Devletimize minnettarız. Sınırlarımızın her tarafı tutulmuş durumda. Güvenlik önlemleri üst düzeyde sağlanıyor. Şu anda buradayız. Terör yok. Eskiden terör sebebiyle kimse buraya gelemiyordu. Çok şükür Derecik te terör sonlandı, artık tarım ve hayvancılık başladı."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.