Teknoloji devinin CEO'su istifa etti

Toshiba CEO’su Shigenori Shiga, şirketin milyar dolarlık kaybının ardından istifa ettiğini açıkladı.

Teknoloji devinin CEO'su istifa etti
14 Şubat 2017 Salı 17:41

Teknoloji devi Toshiba'nın CEO’su Shigenori Shiga, şirketin bu mâli yılda 3,4 milyar dolarlık zarar ettiğini açıklamasının ardından istifa ettiğini duyurdu.

Şirket, önceleri mali raporun sonuçlarını açıklamayı reddetmiş daha sonra Mart ayına kadar 3.4 milyar dolar zarar edildiğini açıklamıştı.

Şirket, ABD’deki nükleer işletmesinden 6.3 milyar dolar zarar beklediğini açıkladı. Bu durum bazı analistlerin şirketin geleceğinin risk altında uyarılarını yapmasına neden oldu.

Shiga, elde edilen zararın idari sorumluluğunu üstlenmek için böyle bir adım attığını ifade etti.

Şirketin hisse senetleri bugün yüzde 9 oranında düşerken, borsadaki hisse senetleri ise Aralık ayından itibaren de yüzde 50 oranla değer kaybetti.

Ekonomi analistleri bu zararların şirketin geleceğini riske soktuğunu belirtiyor. Toshiba geçen yıl da 4 milyar dolardan fazla zarar etmişti.

Şirket dünya çapında 190 bin kişi istihdam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.