TBB Başkanı Metin Feyzioglu: "Cumhurbaşkanımız liderlik gösterdi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de bulunan Külliye'de görüşen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu​, "Cumhurbaşkanımız büyük bir liderlik örneği gösterdi" açıklamasında bulundu. İşte Metin Feyzioğlu'nun Külliyedeki açıklamaları haberimizde.

TBB Başkanı Metin Feyzioglu: "Cumhurbaşkanımız liderlik gösterdi"
16 Ağustos 2016 Salı 16:30

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioglu, Beştepe'de bulunan Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrasında açıklama yapan Feyzioglu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanlı darbe girişimi gecesinde televizyona çıkıp açıklama yapması ile çok büyük bir liderlik örneği gösterdiğini dile getirdi. 

Fettullaçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişiminin 79 milyon vatandaşımızın tek vücut olmasıyla geri püskürtüldüğünü ifad eden Fevzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece yapığı açıklamalar ile ilgili konuştu. Metin Feyzioglu, "Erdoğan'ın canlı yayına çıkmasıyla yüreğimiz ferahlamıştı" dedi.

Açıklama metninin dışına çıkarak bir şeyler söylemek istediğini dile getiren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir liderlik örneği gösterdiğini belirtti. Feyzioğlu, "Metnin dışına çıkarak bir şey söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanımız büyük bir liderlik örneği gösterdi. Erdoğan'ın canlı yayına çıkmasıyla yüreğimiz ferahlamıştı. Adalet Bakanımıza bize verdiği destek için teşekkür ederiz. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir." dedi.

İşte Metin Feyzioğlu'nun Külliyedeki açıklamaları

"Zataliniz bu darbe girişiminin püskürtülmesinde çok önemli görev yapmıştır. Kalkışmanın taktik hedefi 'Cumhurbaşkanımız, stratejik hedefi Cumhuriyetimizidir' demiştik. Türkiye muhtemel bir içsavaşın eşiğinden düşmüştür. Ancak tehlike geçmemiştir. FETÖ adli hain örgüt sadece araçtır. Arkasında güçler, Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve bölgedeki menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ardından saf tutmak hepimizin görevidir. İstisnasız 79 Baro, daha gece yarısı olmadan tavrımızı açıkça ortaya koymuştuk. Açıklamalarınızı duyunca yüreğimiz ferahladı.

FETÖ'nün en çok istediği, suçsuzun suçludan ayrılmaması, böylece FETÖ üyelerinin mağdur konumunu zorlayıp, kamuoyunda itibar kazanmaya çalışmasıdır. Devletimizin eylem ve işlemlerinde temel hukuka uygunluktur. Adil yargılanma, suçsuzluk karinesi gibi hususlara azami saygı gösterilmesinde fayda vardır. Uluslararası kamuoyuna, FETÖ mücadelesini anlatma yükümlülüğümüz vardır. Sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacaksa, meşru savunmamızı en önde anlatmaya biz talibiz. ABD'de Uluslararası Barolar Birliği toplantısında en etkin şekilde yer almak istiyoruz. 2,5 milyon avukatı temsil eden bu örgütün vesilesiyle görüşme imkanına sahip olacağız. Haklı mücadelemizi en etkili şekilde anlatabileceğimize inanıyorum. 

Hukuk üstünlüğüne güven sağlandığında, vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla hem gurur, hem güven duyacaktır. Böylece sinsi planlar da boşa çıkmış olacaktır. Kuvayi Milliye ruhunun bozulmadan sürdürülmesini diliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.