Taşeron işçiler hakkında son durum ne?

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında taşeron işçilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Taşeron işçiler hakkında son durum ne?
21 Kasım 2016 Pazartesi 18:17

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında taşeron işçilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda 'taşeron' adı altında çalışan var. İçlerinde memur görevlerini yapanlar da var, çok önemli pozisyonlarda olan da. Ancak birçoğunun kadrosu ya 'temizlik işçisi' ya da 'mutfak elemanı' olarak gösteriliyor.Gerçek kadrolarında çalışanlar da var. Bu çalışanların kamudaki sayısı 720 bini bulmuş durumda.

1 Kasım seçimleriyle birlikte hükümet tamamının kadroya geçirileceği müjdesini vermiş ve kapsamlı bir çalışma yapılmıştı. Ancak yaşanan hain kalkışma ile bu yasa da gecikmişti.

Şimdi çalışmalar yeniden başlatıldı. Müezzinoğlu, Taşeron işçiler konusu yapılacak reform yönteminin içinde yer alacağını yıl sonunda taşeron işçilerin durumuyla ilgili son kararın verileceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.