Tarihte bugün (8 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

8 Mart tarihte bugün neler yaşandı? 8 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı bu özel güne dair merak edenler için yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (8 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
08 Mart 2018 Perşembe 10:33

Tarihte bugün 8 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 8 Mart 1857 yılında ABD'de  başlatılan grev sonrasında kadın işçilerin katledildi, bu nedenle Kopenhag'da 1910 yılında toplanan Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak belirlendi, Kubilay Olayı'ndan sonra Menemen'de uygulanan sıkıyönetim 1931 yılında kaldırıldı.

Devamını galeriden bakabilirsiniz...

8 Mart'ta doğan ünlüler:

- Oyuncu Bülent Polat, 1979 yılında doğdu. Tuncelili olan Polat, Karagül, Avrupa Yakası'nda oynadı.

- Gazeteci, Yazar, Sunucu Ece Vahapoğlu, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. 

8 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- Romancı Hüseyin Rahmi Gürpınar Heybeliada'daki evinde zatürreeden dolayı öldü (1944) . Gürpınar çok sayıda roman, öykü ve oyun bıraktı.

- Kendi bulduğu hastalığa adı verilerek dünya tıp literatürüne geçen, deri ve zührevi hastalıkları uzmanı Ordinaryüs Profesör Hulusi Behçet, 1948 yılında hayata veda etti.

8 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

7 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.