Tarihte bugün (5 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 5 Nisan'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün Türkiye'de ve Dünya'da neler oldu? Bugün kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. 5 Nisan'da doğanlar, ölenler ve yaşanan önemli olaylar kamusaati.com'da...

Tarihte bugün (5 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
05 Nisan 2018 Perşembe 12:03

Tarihte bugün 5 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün yaşanan olaylar tarih severler tarafından merak ediliyor. Bugün ne oldu? 5 Nisan'da yaşanan bazı önemli olaylar şöyle: 1925 yılında Kahramanmaraş, İstiklal Madalyası aldı, 1941 yılında sonuçlanan Anıtkabir için açılan proje yarışmasına göre Emin Onat ve Orhan Arda kazandı.

5 Nisan'da doğan önemli isimler:

- Sadri Alışık, 1925 yılında İstanbul'un Beykoz ilçesinde dünyaya geldi. Karaciğer, böbrek ve solunum yetmezliği ile kemik iliği hastalığı nedeniyle tedavi gören Alışık, 15 Mart 1995 tarihinde aramızdan ayrıldı. 

- Türk futbolcu ve BJK 31. Başkanı Süleyman Seba,1926'da Sakarya'da doğdu. Seba 3 yıl önce yani 2014'de yaşamını yitirdi.

- Prodüktör, şarkıcı ve rapçi Pharrell Williams 1973 yılında ABD'nin Virjinya eyaletinde doğdu.

5 Nisan'da ölen önemli isimler:

- Osmanlı Ordusu'nda askerlik görevi boyunca birçok savaşta başarılı sonuçlar alan Osman Nuri Paşa, 1900 yılında hayatını kaybetti. Sultan II. Abdülhamid tarafından "Gazi" unvanına layık görüldü.

II. Abdülhamid, Osman Paşa'nın Plevne Savunması için söylediği söz şudur:

"Sen benim yüzümü ağarttın. İki cihanda da yüzün ak olsun!"

5 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

4 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.