Tarihte bugün (5 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

5 Mart tarihte bugün neler yaşandı? 5 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (5 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
05 Mart 2018 Pazartesi 10:40

Tarihte bugün 5 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Ant dergisi'nde yayımlanan "İşgal Toprağı, Kurt Köpeği" başlıklı yazısından ötürü yargılanan Yaşar Kemal, 1969 yılında beraat etti, Irak, 1991 yılında Körfez Savaşı esirlerini serbest bıraktı...

Devamını galeriden bakabilirsiniz...

5 Mart'ta doğan ünlüler:

- Oyuncu Emre Kınay, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Güneşin Kızları, Güneşi Beklerken, Sevda'nın Bahçesi, İki Aile adlı dizi ve filmlerde rol aldı.

- Oyuncu Meral Çatinkaya, 1945 yılında dünyaya geldi. Bursalı olan Çetinkaya, Çukurdere, Anne, Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizilerde oynadı.

- Yönetmen, Senarist, Oyuncu Müfit Can Saçıntı, 1968 yılında Çorum'da doğdu. Yaşamak Güzel Şey, Mandıra Filozofu İstanbul, Seksenler adlı dizi ve filmlerde rol aldı. 

5 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- Manisa Milletvekili, Yapı ve Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent, 1991 yılında öldü.

- Panço Mithat lakabıyla tanınan gitarist Mithat Danışan, 2016 yılında hayatını kaybetti. Barış Manço'nun kurduğu efsane müzik gruplarından Kurtalan Ekspres'in ünlü gitaristiydi.

5 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...
 

4 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İpek - 5 yıl önce
Merhaba benim babam 5 Mart 2004 te öldü de fotoğrafini bulmayi cok istiyorum adı bülent ar hürriyet gazetesinden bulamadim yardimci olur musunuz