Tarihte bugün (26 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? 26 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (26 Nisan) neler yaşandı?
26 Nisan 2017 Çarşamba 08:58

Tarihte bugün 26 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. Bazı tarihsel olayların sıralaması şu şekilde; 1865 yılında ABD Başkanı Abraham Lincoln'ü bir suikastla öldüren John Wilkes Booth, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri askerleri tarafından on iki günlük bir insan avının sonunda, kuzey Virginia'nın kırsal kesiminde yakalandı ve öldürüldü, Yüksek Seçim Kurulu 1961 yılında oluşturuldu, TTNET Anonim Şirketi 2006 yılında kuruldu...

26 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Dövüş sanatları oyuncusu, aktör, Wushu şampiyonu ve uluslararası film yıldızı olan Jet Li, 1963 yılında Çin'in Pekin şehrinde doğdu.

- Şarkıcı Ümit Sayın, 1970 yılında İzmir'de dünyaya geldi.Sayın sadece şarkıcı değil, ayrıca besteci ve söz yazarıdır.

26 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- ABD başkanı Abraham Lincoln'e suikast düzenleyen tiyatro oyuncusu John Wilkes Booth, 1865 yılında öldürüldü.

- Edebiyat tarihinde büyük önem taşıyan “Sergüzeşt” adlı romanın yazarı olan Sami Paşazade Sezai, 1936 yılında İstanbul'da zatürreden öldü. Sezai, Türk edebiyatında modern kısa hikâyenin kurucularındandır.

25 Nisan'daki tarihsel olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.