Tarihte bugün (21 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 21 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (21 Nisan) neler yaşandı?
21 Nisan 2017 Cuma 09:03

Tarihte bugün 21 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar şöyle sıralandı: 1821 yılında Sadrazam Benderli Ali Paşa görevinden ayrıldı ve Padışah emriyle idam edildiği bilinen son sadrazam olan Berderli Ali Paşa, 30 Nisan'da idam edildi, Mustafa Kemal Paşa, 1920 yılında Meclis'in 23 Nisan 1920 günü açılacağını bildiren bir genelge yayımladı, Fransız kadınlar oy kullanma hakkını 1944 yılında elde etti...

21 Nisan'da doğan bazı önemli isimler:

- Jane Eyre adlı eseri yazan Charlotte Brontë, 1816 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Brontë’nin eserleri halen büyük ilgi görüyor ve İngiliz Edebiyatı’nın klasikleri arasında sayılıyor.

- Yazar Murathan Mungan, 1955 yılında İstanbul'da doğmuştur. Mungan, yazı hayatı boyunca şiir, öykü, roman, deneme, tiyatro oyunu, sinema yazısı, senaryo, masal, şarkı sözü gibi farklı türlere ait eserler vermiştir..

21 Nisan'da ölen bazı isimler ise şöyle:

- Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Kemal Tahir, 1973 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Tahir, Esir Şehrin insanları, Körduman, Yediçınar yaylası, Yorgun savaşçı, Devlet ana, Kurt kanunu gibi romanlar kaleme ele almıştır.

20 Nisan'da yaşanan önemli olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.