Tarihte bugün (21 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

Tarihte bugün 21 Mayıs neler yaşandı? Bugün ne oldu? Türkiye ve Dünya'da olan olaylar ne, ölen ve doğan ünlü isimler kim? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (21 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
21 Mayıs 2018 Pazartesi 12:02

Tarihte bugün 21 Mayıs
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1847 yılında Defterhane-iş Amire Kalemi, Mahmut Esad Efendi tarafından kuruldu (Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan bu kurumun bugün ki ismi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü oldu), 1881 yılında Amerikan Kızılhaçı, Clara Barton tarafından kuruldu...

21 Mayıs'ta doğan ünlüler:

- Profesör, Tarihçi İlber Ortaylı, 1947 yılında Avusturya'da doğdu. Osmanlı’yı Yeniden Keşfetmek, Türkiye İdare Tarihi gibi bir çok kitap yazdı. 

- Fotoğrafçı Nihat Odabaşı, 1968 yılında dünyaya geldi, Şanlıurfalı olan Odabaşı, Ajda Pekkan, Gülben Ergen, Gülşen, Hadise, Hande Yener, Murat Boz ve Nil Karaibrahimgil dahil olmak üzere birçok şarkıcı ile çalıştı.

- Oyuncu Saygın Soysal, 1982 yılında Ankara'da doğdu. Kara Para Aşk, Asi, Çukur, Payitaht: Abdülhamid adlı önemli dizilerde rol aldı. 

21 Mayıs'ta ölen ünlü isimler:

- Hindistan Başbakanı Rajiv Gandhi 1997 yılında öldürüldü. 9. ve en genç Hindistan başbakanıydı.

21 Mayıs Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

20 Mayıs Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.