Tarihte bugün (2 Mayıs) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 2 Mayıs neler yaşandı? Bugün neler oldu? 2 Mayıs'ta kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (2 Mayıs) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
02 Mayıs 2018 Çarşamba 12:03

Tarihte bugün 2 Mayıs
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün 2 Mayıs'ta önemli olaylar yaşandı. Tarihte bugün galerisine bakarak haberdeki içerikten daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Dünya'da ve Türkiye'de yaşanan önemli olayların bazıları şöyle sıralandı; Atlantik'in iki yakası arasında ilk faks mesajı 1926 yılında gönderildi, Tasvir-i Efkar gazetesi 1940 yılında yayımlanmaya başladı, 1973 yılında Lübnan ordusunun Filistinli mültecilere saldırmasıyla Lübnan iç savaşı başladı...

2 Mayıs'ta doğan ünlü isimlerin içerisinde David Beckham bulunuyor. Futbolcu olan Beckham, 1975 yılında İngiltere'de doğmuştur. 1999 yılında ise Beckham, Victoria Beckham ile evlenmiştir.

2 Mayıs'ta doğan ünlü isimlerden bazıları:

- Rönesans'ı başlatan İtalyan heykeltraş, mimar ve mühendis Leonardo da Vinci, 1519 yılında hayatını kaybetmiştir. 67 yaşında ölen Leonardo, son günlerinde ‘Nasıl yaşamam gerektiğini anlamaya başladığımda nasıl ölmekte olduğumu gördüm’’ sözlerini dile getirmiştir.

1 Mayıs'ta Türkiye'de ve Dünya'da neler yaşandığını öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.