Tarihte bugün (19 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 19 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (19 Nisan) neler yaşandı?
19 Nisan 2017 Çarşamba 08:56

Tarihte bugün 19 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün yani 19 Nisan'da Türkiye ve Dünya'da önemli olaylar yer aldı. 19 Nisan'da yaşanan önemli olaylar şöyle sıralandı; Türk karasularında her türlü denizcilik işlerini Türk vatandaşlarına tahsis eden ve yabancıların kabotaj hakkına son veren Kabotaj Kanunu 1926 yılında kabul edildi, 1947 yılında Hindistan'da Kongre Partisi, ülkenin Hindistan ve Pakistan olarak iki ayrı devlete bölünmesini kabul etti, 1987 yılında Simpsonlar televizyonda gösterime girdi...

19 Nisan'da doğan önemli isimlerdeb bazıları şöyle:

- Ressam Cemal Sait Toylu, 1899 yılında İstanbul'da doğdu. Resimlerinde yerel konuları kübist bir anlayışla işleyen Tollu'nun eserleri  temsilcilerindendir. Resimlerinde yerel konuları kübist bir anlayışla işleyen Tollu, D Grubu sanatçılarındandır. Eserleri İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde, Milli Kütüphane Koleksiyonu’nda ve daha birçok resmi ve özel koleksiyonda yer almaktadır.

- Gazeteci ve Yazar Duygu Asena,  1946 yılında İstanbul’da doğdu. Asena, Atatürk'ün yaveri ve dönemin CHP milletvekili olan Ali Şevket Öndersev'in torunudur.

- Oyuncu Binnur Kaya, 1972 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Kaya, Yabancı Damat, Avrupa Yakası, Türk Malı ve Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerde rol aldı.

19 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazırları şöyle:

- Biyolog ve doğa tarihçisi Charles Robert Darwin, 1882 yılında Birleşik Krallık'ta hayatını kaybetti. Darwin, John Herschel ve Isaac Newton gibi isimlerinde bulunduğu Westminster Kilisesi'ne gömüldü. Darwin, Darwin'in fikirleri üzerine inşa edilen modern evrim teorisi, bugün biyoloji biliminin temeli ve birleştirici ögesi olmuştur.

- Fizikçi Pierre Curie, 1906 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te geçirdiği trafik kazası nedeniyle öldü. Işınetki biliminin öncülerinden biri olan Curie, Kimyager eşi Marie Curie ile beraber 1898 yılında radyum elementini buldu. Curie'nin mezarı, ünlü Fransızların gömüldüğü Paris'teki Panthéon mezarlığındadır.

- Şair, senarist ve yazar Sabahattin Kudret Aksal, 1993 yılında yani 72 yaşındayken İstanbul'da hayatını kaybetti. 

- Kimyacı, moleküler biyofizikçi ve biyokimyacı Oktay Sinanoğlu, 2015 yılında ABD'nin Florida Eyaleti'nde hayatını kaybetti. Yaşamı boyunca Kuantum mekaniği'ne birçok katkıda bulunan Sinanoğlu, P.A.M. Dirac'in de üzerinde uğraştığı ancak çözemediği "Kuantum mekaniği'nde Hilbert uzayının topolojisi ve içerdiği yüksek simetrileri" problemini çözdü. Türk bilinciliğine kendini adayan Sinanoğlu, Türkçe'nin yabancı dillerin istilası altında olduğunu vurguladı. Ayrıca Sinanoğlu, eğitim dilinin Türkçe olması gerektiğini ve yabancı dilin takviyeli olarak öğretilmesinin gerektiğini savundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.