Tarihte bugün (19 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

Tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? Tarihte bugün olan olaylar ne, doğan ve ölen ünlü isimler kim? 19 Mayıs'ta kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (19 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
19 Mayıs 2018 Cumartesi 09:32

Tarihte bugün 19 Mayıs
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan nemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1919 yılında 9. Ordu müfettişi olan Mustafa Kemal Paşa, Anadolu'ya ayak basarak Milli Mücadele'yi başlattı, 1940 yılında İstanbul’daki Dolmabahçe Stadı’nın temeli atıldı...

19 Mayıs'ta ölen ünlü isimlerden bazıları:

- Sivil ressamlar kuşağının ilk temsilcilerinden Şevket Dağ, 19 Mayıs 1944 yılında İstanbul'dayken hayatını kaybetti. Dağ, özellikle Ayasofya'dan çalıştığı resimlerle "iç mekan ressamı" olarak tanınıyordu.

19 Mayıs'ta doğan ünlü isimler:

- Cumhurbaşkanı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında dünyaya geldi. Yunanistan'ın Selanik kentinde dünyaya gelen Başkomutan, 10 Kasım 1938 yılında  hayatını kaybetti. 

- Gazeteci, Yazar Yılmaz Özil, 1965 yılında doğdu. Sen Kimsin, Adam, İsim, Şehir, Hayvan adlı eserleri çıkarmıştır.

- Oyuncu Demet Evgar, 1980 yılında Manisa'da dünyaya geldi. 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk, Aile Arasında, Yahşi Batı adlı yapımlarda rol aldı. 

- Şarkıcı, Oyuncu Özcan Deniz, 1972 yılında Ankara'da doğdu. İkinci Şans, Evim Sensin, Su ve Ateş, Öteki Taraf adlı yapımlarda oynadı. 

- Oyuncu Bülent İnal, 1973 yılında doğdu. Şanlıurfalı olan İnal, şu anda Payitaht adlı dizide başrol oynamaktadır. 

19 Mayıs'taki tarihi olaylar için TIKLAYINIZ...

18 Mayıs'taki tarihi olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.