Tarihte bugün (17 Nisan) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

Tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? 17 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (17 Nisan) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
17 Nisan 2018 Salı 12:06

Tarihte bugün 17 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün 17 Nisan Dünya'da ve Türkiye'de önemli olaylar yaşandı. Türkiye'de yaşanan önemli bazı olaylar, 1453 yılında İstanbul adaları Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmesi, 1954 yılında Çanakkale Anıtı'nın temeli atılması oldu. 

17 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Türkiye'nin ilk kadın rektörü Ayşe Saffet Alpar (1903), 

- 1961 Anayasası'nı hazırlayan bilim adamlarından  Prof. Dr.İsmet Giritli (1924),

- Moda tasarımcısı Victoria Caroline Beckham(1974).

17 Nisan'da yani bugün hayatını kaybeden önemli isimlerden bazıları ise şöyle sıralandı:

- Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. cumhurbaşkanı Turgut Özal, 1993 yılında  düzenlenen ve 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra vefat etmiştir. Vefatının ardından 3 günlük yas ilan edilmiştir.

17 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

16 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.