Tarihte bugün (15 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 15 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (15 Nisan) neler yaşandı?
14 Nisan 2017 Cuma 22:55

Tarihte bugün 15 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün yani 15 Nisan'da Türkiye'de ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. Türkiye'de yaşanan bazı önemli olaylar 15 Nisan 1931 tarihinde Türk Tarih Kurumu'nun kurulması, 1933 yılında Ankara-İstanbul tarifeli uçak seferlerinin başlaması, 1946 yılında ise Milli Kütüphane Hazırlık Bürosu kurulması olarak sıralandı.

Dünya'da ise yaşanan bazı önemli olaylar şöyle sıralandı: ABD’nin 17. başkanı 1865 yılında Andrew Johnson oldu,  2340 yolcusuyla ilk yolculuğuna çıkan Titanik transatlantiği, 1912 yılında Newfoundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak battı, olayda 1.513 kişi öldü...

15 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Rönesans ressamı Leonardo da Vinci, 1452 yılında Floransa'da yani günümüzün İtalya'sında doğdu.

- Kuzey Kore'nin kurucusu Kim İl-sung, 1912 yılında Japonya İmparatorluğu'nda dünyaya geldi.

- Türk sinema oyuncusu, yönetmen Kadir İnanır, 1949 yılında Ordu'da doğdu.

- Harry Potter film serisi ile tanınan Emma Watson, 1990 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te dünyaya geldi.

- Türkiye'ye gurur yaşatan ve Tenisin en prestijli turnuvalarından biri sayılan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda teklerde Grand Slam ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olan İpek Soylu, 1996 yılında Adana'da doğdu.

15 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

- Osmanlı Padişah ' ı I. Süleyman'ın nikahlı eşi Hürrem Sultan, 1558 yılında öldü.

- ABD Başkanı Abraham Lincoln, 1865 yılındaki suikastin ardından hayatını kaybetti.

14 Nisan'da yaşanan olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.