Tarihte bugün (14 Haziran) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

14 Haziran tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? 14 Haziran'da doğan ünlü isimler ile ölen ünlü isimler kim? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (14 Haziran) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
14 Haziran 2018 Perşembe 12:05

Tarihte bugün 14 Haziran'da Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar tarihi seven kişiler tarafından çokça araştırılıyor. İşte bugün neler oldu, ne yaşandı, kim öldü, kim doğdu gibi soruların cevapları...

Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1839 yılında Jandarma Teşkilatı kuruldu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk şeker fabrikası, 1925 yılında Alpullu'da üretime başladı.

14 Haziran'da doğan ünlüler

Poyraz Karayel dizisindeki çocuk oyuncu Ataberk Mutlu (2005),  Sunucu Ahu Şentürk (1981) ve Küba gerillaları ile Enternasyonalist gerillaların lideri ve devrimci Che Guevara (1928) bugün doğan önemli isimler arasında yerini aldı.

14 Haziran'da ölen ünlülerden bazıları:

- Rus yazar Maksim Gorki, 1936 yılında öldü. Ana, Çocukluğum, Ekmek İşçileri, Ekmeğimi Kazanırken gibi önemli eserleri kazandırmıştır. 

14 Haziran'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

13 Haziran'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.