Tarihte bugün (11 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

11 Mart tarihte bugün neler yaşandı? 11 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? Bu güne dair merak edenler için yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (11 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
11 Mart 2018 Pazar 11:25

Tarihte bugün 11 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1928 yılında İzmir'deki Bucaspor kulübü kuruldu, 2011 yılında Japonya'da, Japon kayıtlı tarihi boyunca yaşadığı en büyük Deprem ve Tsunami felaketiyle karşılaştı. Yerel saatle 05:46' da 8.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir...

Devamını galeriden bakabilirsiniz...

11 Mart'ta doğan ünlüler:

- Bosna ve Kosova'yı kana bulayan Miloseviç, 2006 yılında Hollanda'daki hapishanede kalp krizinden öldü.

- Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gündür yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan, 2014 yılında hayatını kaybetti.

- Türk mizahının önemli isimlerinden, 1922 doğumlu, karikatürist Turhan Selçuk 2010 yılında hayata gözlerini yumdu.

11 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- Yazar, Gazeteci Ömer Seyfettin, 1884 yılında dünyaya geldi. Balıkesir'de doğan Seyfettin, 6 Mart 1920 yılında öldü.

- Gazeteci, Yazar İlhan Selçuk, 1925 yılında Aydın'da doğdu. 21 Haziran 2010 tarihinde Selçuk, öldü.Yüzbaşı Selahattin in Romanı, Uzak Komşu, Ziverbey Köşkü adlı eserleri kaleme aldı.

- Dizi Oyuncusu, Model Eda Özerkan, 1984 yılında doğdu. Adanalı olan Özerkan, Firar, Adanalı, Aşk-ı Memnu yapımlarında rol aldı.

- Yazar, Oyuncu, Senarist Gülse Birsel, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Birsel, Jet Sosyete, Aile Arasında, Avrupa Yakası, Yalan Dünya adlı dizi ve filmlerde oynadı.

11 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

10 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.