tanzim satış nedir ? tanzim satış kayseri'ye ne zaman gelecek

tanzim satış nedir,fiyatları neden ucuzdur,tanzim satışları kayseri de ne zaman başlayacak

tanzim satış nedir ? tanzim satış kayseri'ye ne zaman gelecek
Admin
Admin
12 Şubat 2019 Salı 23:20

Malesef son dönemdeki ekonomik durumun kötüye gitmesi nedeni ile devlet eli ile bir takım satışlar gerçekleştirilmeye başlanmıştır.Bu satışların aslında memleketin sorunlarınında ne kadar düşünüldüğünün kanıtıdır.Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine doğrudan emri ile bazı il ve ilçelerimizde tanzim satış denilen küçük kulübeler oluşturularak sebze-meyve vb. satışlarına dahi başlamıştır.Hükümetin gece gündüz memleket için neler yapılabilir diye düşünme cabası vatandaş için yeterli mi?

Nedir bu Tanzim Satış olayı?

HALKA DAHA UCUZ TEMİN ANLAMINDA,KAR ELDE ETMEYİ DEĞİLDE VATANDAŞIN CEBİNİ DÜŞÜNEN,ASIL OLAN VATANDAŞTIR MANTIĞI İLE ÇALIŞAN,GENELDE SOSYAL DEMOKRAT HÜKÜMETLERİN YA DA BELEDİYELERİN UYGULADIĞI BİR SİSTEM.

Tanzim satışa geçmeden Tanzimin ne olduğunu iyi anlamamız lazım.Tanzim yoluna koyma,düzenleme,düzene sokma anlamına gelir.Yani tanzim satışlarına başlanmasının asıl amacı manavdan,pazarcıdan,halciden satışlarını elinden almak değil tam tersine vatandaşın istediği,talep ettiği bir satış ahlakına ilgili birimleri kavuşturmaktır.

Tanzim satışlar ise,devletin piyasa fiyatlarına müdehale ettiği anlamına gelir.Yani yüksek oranda kar payı güden art niyetli komisyoncu vb kişilere karşı devletin dur demesi ya da devlet eli ile bir takım satışların başlamasına sebeb olan sistemdir.

Tanzim satış bir anlamda da belediyelerin veya iyi niyetli kurumların vatandaşa ucuz fiyatla ürün sunmasıdır.Bu tür bir sistemle hem piyasadaki fiyatlar düşürülmeye çalışılır hem de vatandaşın daha rahat ve ucuz bir alışveriş yapabilme olanağı sağlanır.

Tanzim satış yerleri ya da Tazim satış sistemi Kayseri'ye ne zaman gelecek?

Şuanda güncel 12 şubat 2019 tarihi itibarı ile Kayseri'de herhangi bir noktada tanzim satış yeri yoktur.Tanzim satış Kayseri'ye geldiğinde ya da açıklandığında kamusaati.com olarak buradan derhal adresleri ile birlikte açıklayacağız.Ancak tanzim satışlara vatandaşın yoğun ilgisi nedeni ile bu satışların tüm Türkiye'ye yayılacağı kanaatindeyim.Kayseri ilimize de en kısa sürede gelecektir tanzim satışları.Zira Memduh Büyükkılıç'ın açıklamaları da  o yönde

Kayseri olarak bu tür işletmelere hazır olduklarını ve açıklanan projeler içerisinde bu tür bir çalışmanın bulunduğunu söyledi.

Tanzim satış merkezleri ile ilgili İlk uygulamaların Ankara ve İstanbul illerinde başlayacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Belediyeleri olarak bu tür işletme ve çalışmaların hem alt yapısının hazır olduğunu, hem mekan olarak bir çok tesislerin olduğunu hem de bu işletmeleri işletecek idari personelin bulunduğunu kaydetti.

TANZİM SATIŞLARINI ASLINDA HÜKÜMET HER ZAMAN ELEŞTİRMİŞTİR

Eski iktidar dönemlerinde özellikle bazı yıllarda dönem dönem de olsa,vatandaşı rahatlabilmek,bir takım gıdaları kolay satın alabilmelerini sağlayabilmek adına bir takım tanzim satışları yapılmıştır.Ancak Ak parti hükümeti'nin tanzim satışlarını eleştiren bir yönü olduğu unutulmamalıdır.Çünkü hükümetin piyasaya ciddi bir müdahelenin hiçbir zaman yapılmaması görüşünde olduğu söylenmektedir.

Ancak son dönemde oluşan ciddi piyasa sıkıntıları,Ak parti hükümetini bile tanzim satışları yapmaya zorlamıştır.Benim görüşüm tanzim satışlarının yapılmasının asla yanlış olmadığı yönündedir.Eğer fırsatçılar,karaborsacılar sizin sözünü dinlemiyorsa,dikkate bile almıyorsa,yapılacak bir sürü yaptırım vardır.Hükümetin aslında tanzim satışına pek ihtiyacı yok.Çünkü istese birçok art niyetli satıcıya istediği yaptırımı fazlası ile yapabilir.Ancak hükümetin tanzim satışına geçmesinin asıl amacı bence Halkın yanındayım,vatandaşımın derdini dinliyorum,onlarla her koşulda beraberim mesajı vermektir!

HERKES AYAĞINI DENK ALSIN!

Vatandaş yükselen gıda fiyatlarından dolayı,ekonomik sıkıntılardan dolayı aslında hükümete bir ihtar verdi.Hükümet ise bunu hızlıca değerlendirdi ve fırsatcılara bir ihtar verdi.Unutmayın devletten başka büyük yoktur.Hükümet şu anda tanzim satışlara başlayarak fırsatçılara bir ihtar veriyor.Devlet isterse her şey olur.Tabi devletin istemesi için de halkın istemesi lazım.Halk fırsatçılara dur deyin dedi,hükümette halkı dinleyerek dur demeye çalışıyor.Aslında bir bakıma hükümet şunu diyor,"herkes ayağını denk alsın'"

TANZİM SATIŞLARI TÜM İLLERDE UYGULANACAK MI?

Bu soruya şu anda cevap vermemiz çok zor.Zaten İstanbul,Ankara gibi büyük şehirlerimizde bazı noktalarda uygulanmaya başlandı.Eğer istenilen sonuca ulaşılırsa tüm il ve ilçelerimizde de elbette tanzim satışlarına başlanabilir.Memleketimiz Kayseri'de ise henüz net bir gelişme yoktur.

TANZİM SATIŞLARININ GEÇMİŞİ

Tanzim, kelime manasıyla düzen verme ve yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Tanzim satış ise Türkiye'de 1973 yılında Tansa adı ile satışa başlamıştır.

1976 yılına gelindiğinde, "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında, İzmir Konak'ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12'ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu.

1996 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tansaş hisselerinin %32.98'i halka açıldı. 1999 yılında hisselerini Doğuş Grubu satın aldı. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, 2002 yılı içinde, Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. Tansaş, 10 Kasım 2005'te Migros bünyesine satıldı

kaynak: Kamusaati.com


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zeliha medik - 5 yıl önce
Pazarda esnaf cok kalles ve guven vermiyor cogumuza,en kisa zamanda tanzim satisi kayserimizdede uygulansin istiyoruz ..tesekkurler
Avatar
Yusuf - 5 yıl önce
Kayseri'de neden tanzim satış yok. Başkan esnafından ortamı çalışıyor.