Suriyeli Peşmergeler Suriye'ye Geçecek

Barzani eğittiği 5 bin peşmergeyi Suriye'ye gönderecek.

Suriyeli Peşmergeler Suriye'ye Geçecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'deki Kürt bölgelerine destek olmak için Barzani tarafından 5 bin peşmergenin gönderileceği açıklandı. Barzani'nin partisinden yaılan açıklamada Kuzey Suriyeli 5 bin peşmergenin eğitildiği ve yakın zamanda bunların Kuzey Suriye'ye geçeceklerini söyledi.

PKK'nın Suriye kolu PYD daha önce peşmergeleri Suriye'de istememiş, sebebini de Barzani'nin Türkiye'ye yakın olmasıyla açıklamıştı. Barzani de özellikle Şengal civarında bir kanton oluşturma çabası içinde olan PKK'ya sert tepki göstermişti.

Gelen haberlere göre Barzani ve PKK bir anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre aslen Suriyeli olan Kürtler peşmerge tarafından eğitildi. Eğitilecek yeni Suriyeli Kürtlerle birlikte 5 bin peşmerge gücünün bölgeye gönderilmesi kararlaştırıldı. 

Diğer yandan komuta kontrolünün Barzani peşmergelerinde olacağı belirtilen birliklerin aslen PYD kökenli olması kafaları karıştırıyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.