Suriyeli muhalifler 'Rusya ile görüşme' iddialarını yalanladı

Suriye'nin güneyinde yer alan Dera'daki muhalif gruplar, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının kapsamının genişletilmesi için Rusya'dan talepte bulundukları yönündeki haberleri yalanladı.

Suriyeli muhalifler 'Rusya ile görüşme' iddialarını yalanladı
05 Mart 2016 Cumartesi 08:13

Suriye'nin güneyinde yer alan Dera'daki muhalif gruplardan Yermuk Ordusu ve Ceyşu'l İslam, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının kapsamının genişletilmesi için Rusya'dan talepte bulundukları yönündeki haberleri yalanladı.

Dera'da Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Güney Cephesi muhaliflerinden Yermuk Ordusu Siyasi Büro Başkanı Beşşar ez-Zubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cephe komutanlarının Rusya ile anlaşmanın kapsamının genişletilmesi konusunda görüşme yapmadığını, bu konuda Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) söz sahibi olduğunu söyledi.

Zubi, güney cephesi komutanlarının MYK ile yaptığı işbirliğinin, sadece gerçekleşen ihlallerin tespitini içerdiğini, komitenin de bu belgeleri, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya iletilmek üzere BM heyetine sunduğunu kaydetti.

Rusya ile rejim güçlerinin ihlallerinin devam ettiği bir ortamda anlaşmanın uzun ömürlü olmayacağını belirten Zubi, Suriyeli muhaliflerin bu anlaşmayı, saldırıların durması, bazı kentlere uygulanan ablukanın kaldırılarak insani yardımların girişine izin verilmesi şartıyla kabul ettiğini kaydetti.

Muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam'ın sözcüsü İslam Alluş ise yaptığı açıklamada, Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesine bağlı Er-Ruhaybe ilçesinde muhaliflerin anlaşmaya dahil olduğu yönündeki haberleri yalanlayarak, bu yöndeki bir kararın diğer muhalifler ve MYK ile istişare edildikten sonra alınabileceğini vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Dera'daki 18 muhalif komutanın, anlaşmanın 9 yeni bölgeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde kendilerinden talepte bulunduğu ifade edilmişti.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.