Suriye'de Savaş Yeni Başlıyor

Ortadoğu satrancında hamleler sertleşiyor. Rus birlikleri ve hava unsurları Suriye'de kalıcı üs kuruyor.

Suriye'de Savaş Yeni Başlıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya askeri güçlerinin Suriye'ye yerleşmesi geçtiğimiz günlerde basında yer almıştı. "Terörist" grupları yok etmek için Suriye'ye destek verdiklerini, verilen silahların eğitimi için de askeri personel gönderdiklerini söyleyen Ruslar pek de söyledikleri gibi davranmıyor.

Uluslararası basın kuruluşlarında yer alan bir çok habere göre Rusya Lazkiye'de devasa bir üs inşa ediyor. Hava, kara ve deniz birliklerinin bulunabileceği Lazkiye kentini Akdeniz'e açılan üssü haline getiren Rusya buradan muhaliflere de sıcak saldırılar yürütüyor.

Son bilgilere göre askeri bir havaalanı inşa eden Rusya ülkedeki ikinci deniz üssünü de burada kurdu. Ayrıca çok sayıda piyade unsurunun Suriye'de konuşlandığı bildiriliyor. Diğer yandan tank ve top yığınağı da yapan Rusya, füze rampaları ve diğer ağır kara güçlerini de bölgeye tamamen yerleştiriyor.

Alman basını Eylül sonunda askeri üssün tamamen biteceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.