Suriye Nefes Alıyor

Suriye'de yaşanan kum fırtınası savaş uçaklarının uçmasına engel oluyor.

Suriye Nefes Alıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Son bir kaç gündür Suriye'yi etkisi altına alan kum fırtınası sebebiyle rejime bağlı savaş uçakları ile koalisyon uçakları Suriye semalarında uçamaz hale geldi. 

Varil bombalarıyla pazar yeri dahi dinlemeden saldırılar düzenleyen Esad ordusu militanları ve IŞİD bahanesiyle sürekli sivil ölümlere neden olan koalisyon uçakları halkı rahat bırakmak zorunda kaldı. Suriye halkı durumdan memnunken, kuzeydeki PYD güçlerini müthiş bir korku salmış durumda. 

Koalisyon desteği olmadan hayatta kalamayacaklarını bilen ülkedeki kimi gruplar yaşanan kum fırtınasının bir an önce dinmesini dilerken ülkenin büyük çoğunluğu da ilk kez barış gelmiş gibi seviniyor. 

Diğer yandan yaşanan kum fırtınasından zararlı çıkanlar da ağır solunum sorunu yaşayan hastalar oldu. Astım ve nefes darlığı sorunları olanlar şimdiden hastaneleri doldurmuş durumda.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.