Suriye'de Güvenli Bölge Kurmaya Başladık

Suriye'de Güvenli Bölge Kurmaya Başladık, Suriye'de, YPG'ye ait siperlerin yıkımına başlandı, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki telefon görüşmesinin hemen ardından Suriye'de güvenli bölge için ilk adım atıldı, Türkiye ve ABD arasındaki Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan Ortak Harekat Merkezi’ne dair ilk somut adım atıldı, Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde, YPG’ye ait herşey yıkılıyor detaylar haberde

Suriye'de Güvenli Bölge Kurmaya Başladık
Admin
Admin
24 Ağustos 2019 Cumartesi 11:46

Suriye'de YPG/PKK Yapıları Yıkılıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper arasındaki telefon görüşmesinin hemen ardından Suriye'de, Güvenli bölge için YPG'ye ait siperlerin ve Ypg ye ait bütün yapıların yıkımına başlandı.

Suriye'de YPG/PKK siperleri yıkılıyor

Türkiye ve ABD arasındaki Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan Güvenli bölge ve Ortak Harekat Merkezi’ne dair ilk somut adım atıldı.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafınca sosyal medyada yapılmış olan paylaşımda, Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne ait mevzilerinin tahrip edildiği Ypg terör örgütüne ait herşeyin izlerinin silinmeye başlandığı belirtildi.

Suriye'de YPG/PKK siperleri yıkılıyor

CENTCOM tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, “SDG, 22 Ağustos’ta ABD Savunma Bakanı ile Türkiye Milli Savunma Bakanı arasında Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinden sonraki 24 saat içinde askeri siperlerini yıktı. Türkiye'nin istediği gibi Ypg nin güvenli bölge sınırlrı içindeki tüm izlerini silmeye başladı.” denildi.

Suriye'de YPG/PKK siperleri yıkılıyor

Sosyal medyada Paylaşımı yapılan  fotoğraflarda Ypg yapıları, siper ve tünellerin, iş makineleriyle kapatıldığı ve yıkıldığı görülüyor. Türkiye'nin isteği üzerine yapılan tahrip operasyonunda  sırasında iş makinelerine, ABD askerlerinin de eşlik ettiği görülüyor.

Suriye'de YPG/PKK siperleri yıkılıyor

Suriye'de YPG/PKK siperleri yıkılıyor


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.