Suriye askeri harekatına Zekai Aksakallı komuta ediyor

TSK'nin sabah saatlerinde başlattığı Suriye Harekatı'nda bordo bereliler Suriye'ye girdi. Suriye'ye giren bordo berelileri Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yönettiği bildirildi.

Suriye askeri harekatına Zekai Aksakallı komuta ediyor
24 Ağustos 2016 Çarşamba 09:31

​Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti'nin bu sabah 04:00 sularında başlattığı Suriye harekatında Suriye'ye giren bordo berelileri Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yönettiği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Astsubay Ömer Halisdemir'e darbeci hain Semih Terzi'yi vur emrini vermesiyle bilinen Komutan Zekai Aksakallı, Suriye'ye giren bordo berelilere komuta edecek. Sabahın erken saatlerinde başlatılan Suriye'nin Keklice ve Cerablus bölgesine hem havadan hem de karadan askeri harekatta bordo bereliler Suriye'ye girdi. 

Bordo berelilerin TSK'nın havadan ve karadan başlatılan bombardımanın ardından Zırhlı kepçeler ile açılan barikatlar sonucu oluşturulan koridordan bölgeye girdiği öğrenildi. Aksakallı komutasındaki bordo bereli özel kuvvetler bölgede mevzi alırken, DAEŞ unsurları ile henüz sıcak bir çatışmanın yaşanmadığı bildirildi.

Aksakallı darbe girişiminde gösterdiği tutum nedeniyle 28 Temmuz 2016 tarihli YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi ettirildi.


Etiketler; #suriye harekatı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah sizi muzaffer eylesin.