Süleyman Soylu AP'nin kararına ilişkin açıklamada bulundu

AK Parti Edirne İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Süleyman Soylu, Avrupa'nın Türkiyeyi saf dışı bırakma isteğinin sebebi olarak 'İslam düşmanlığı' olduğunu belirtti.

Süleyman Soylu AP'nin kararına ilişkin açıklamada bulundu
26 Kasım 2016 Cumartesi 00:18

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne'de yaptığı konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileterek başladı. Türkiyeyi daha güzel yerlere hep birlikte taşıyacaklarını vurguladı.

Bakan Soylu 15 Temmuz darbe girişimi ile Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul etmesi arasında bir bağlantı olduğunu bilmek için alim olmaya gerek olmadığını vurguladı.

BAYRAĞIMIZI DALGA DALGA DALGALANDIRACAĞIZ

Bugün Avrupa'da bir İslam düşmanlığı olduğunu Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini istemediklerini ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

''Nedir biliyor musunuz? '15 Temmuz'da beceremedik, şimdi Türkiyeyi saf dışı bırakalım' diye bir birliktelik içerisindeler. Nereden anlıyoruz bunu, 15 Temmuz'da bunların sesi çıktı mı hiç? Beş gün geçti, kısık sesle 'Geçmiş olsun, demokrasi konusundaki ortaya koyduğunuz sahiplenmeyi iyi görüyoruz' dediler. Demokrasiye sahip çıkan bu aziz milletin ortaya koyduğu mücadeleyi bir şekilde bütün dünyaya örnek göstermekten aciz bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onlar kendilerine yalakalık eden bir anlayışı istiyorlar. Sürekli taviz veren bir anlayış istiyorlar. Oysa cumhuriyetimiz 2 temel üzerine kurulmuştur; birisi tam bağımsızlık, diğeri ise 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Hepinizin huzurunda şunu ifade etmek isterim. FETÖ'yü de üzerimize salsalar, PKK ve DEAŞ'ı da üzerimize salsalar 780 bin kilometrekarede ay yıldızlı bayrağımızı dalga dalga dalgalandıracağız."

Türkiye'nin hedeflerine kararlılıkla devam ettiğini, bunu engellemeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Soylu, ''Ne yaparlarsa yapsınlar kararımız nettir. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedeflerle, Başbakanımızla, şu güzel kadrolarla birlikte biz dünyanın ilk on büyük devletinden birisi olacağız. Bundan da hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.''diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.