Sözcü gazetesinin iki haberine soruşturma

Sabah saatlerinde Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve gazete çalışanlarına yönelik yapılan operasyonun ardından birde gazetenin iki haberine soruşturma açıldığı bildirildi.

Sözcü gazetesinin iki haberine soruşturma
19 Mayıs 2017 Cuma 17:48

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiası ile gözaltı kararı çıkarılan Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkındaki soruşturma dosyasında, 15 Temmuz 2016 günü internet sitesinden yer alan ''Sözcü Erdoğan'ı buldu'' başlıklı haberle 1 Ocak 2016 günü gazetede yayınlanan ''2016 falınız'' başlıklı haberlerine de yer verildi. 

Soruşturma kapsamına alınan haberlerden Gökmen Ulu imzalı ''Sözcü Erdoğan'ı buldu'' başlıklı haberin,  FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce saat 16.25'te Sözcü Gazetesi'nin internet sitesinde yer aldığı belirlendi. 

Dosyadaki diğer bir haber ise 1 Ocak 2016 yılında gazetenin birinci sayfasından yayınlanan ''2016 falınız'' başlıklı haber. Haberde yer alan bulmacada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerin yer aldığı görselin de soruşturma dosyasında mevcut olduğu kaydedildi.


Etiketler; #sözcü
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.