Sosyal Yardımlarda Yoksulluk Endeksi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yoksulluk puanlama sistemi geliştirdi.

Sosyal Yardımlarda Yoksulluk Endeksi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TUİK ve TUBİTAK işbirliği yoksulluğun matematiksel hesaplama yöntemini geliştirdi.Ağırlıklı ortalama ve istatistiki dağılım hesaplarının yapıldığı yöntemle yoksul ve yoksul olmayan arasında ayrım yapılması hedefleniyor.

Sosyal yardımlarda ihtiyacı olanın gözetilmesi için bilimsel yöntemler arayışında bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu ve TÜBİTAK ile işbirliğine gitti. Geliştirilen yazılım ile hane halkı ve bireylerin yoksulluk hesaplaması otomatikleştirilecek. Kişinin yaşadığı yer, ödediği kira ya da aylık temel giderler gibi konuların dikkate alınacağı tüketim bazlı hesaplama yöntemi ile objektif yoksullar belirlenerek sosyal yardımlar dağıtılacak.

Hürriyet'in haberine göre bir veritabanı oluşturularak sürekli güncellenebilir bir yapı oluşması sağlanacak. Oluşturulan veri tabanı kişisel gizlilik bakımından da üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılmayacak.

Kaynak: Hürriyet
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.