Sinan Oğan'a saldıran şüpheli gözaltına alındı

Referandum için "Hayır" çalışması yürüten Sinan Oğan, Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuşma yaparken bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan gözaltına alındı.

Sinan Oğan'a saldıran şüpheli gözaltına alındı
04 Mart 2017 Cumartesi 20:50

Sinan Oğan, kürsüde konuşma yaparken bir kişi bir anda kürsüye atlayarak Sinan Oğan'a saldırdı. Saldırgan salondaki güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

Olayın ardından Sinan Oğan konuşmasına devam etti ve saldırıyla ilgili "Bu genç arkadaşımızı kandırıp buraya gönderenler aslında partimize zarar veriyor" dedi.

O ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Oğan'ın katıldığı 'Türkiye'nin Gündemi' konulu konferansta, aniden platforma çıkarak kürsüyü deviren şüpheli Ömer Faruk Y., Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL)

KEMAL KILIÇDAROĞLU'DAN SALDIRIYA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'a yapılan saldırıyı kınayarak "Sinan Oğan'a bir saldırı yapılması kabul edilemez. Eğer bir politikacının konuşamayacağı bir ortamı oluşturursanız baskı ve şiddet yaparsanız kaybeden Türkiye olur" dedi.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır'ın Meleki ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Marmara Üniversitesi'nde tamamladı ve yüksek lisans çalışmalarını da aynı üniversitede sürdürdü.

Moskova Devlet Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmasını da tamamladı ve ardından Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve dekan yardmıcısı olarak görev aldı.

12 Haziran 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili olarak seçildi ve görevine başladı.

26 Ağustos 2015'te Sinan Oğan için MHP Merkez Disiplin Kurulu'nda yapılan oylamada, oy birliği ile ihraç edilmesine karar verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.