Silvan'da roketli saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsal kesiminde arama tarama faaliyeti yapan askerlere, PKK'lı teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker ise yaralandı.

Silvan'da roketli saldırı: 1 şehit, 6 yaralı
10 Ekim 2016 Pazartesi 16:30

Silvan İlçesi kırsal kesimindeki Kazan Dağı bölgesinde operasyon hazırlığı yapan askeri time bugün öğleden sonra bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, açılan ilk ateşle birlikte 6 asker yaralandı.

Diyarbakır'da hastaneye kaldırılmak istenen yaralı askerlerden biri yolda şehit oldu. Yaralı 6 asker ise helikopterle Diyarbakır'daki hastanelere sevkedildi.

Kazan Dağı bölgesinde bulunan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi kırsalında güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığının belirtildiği açıklamada;

"İlimiz Silvan İlçesi, Kazandağ bölgesinde yürütülen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetlerimiz arasında çıkan çatışmada, 1 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Saldırıda şehit olan askeri personelimize Allah’tan rahmet, şehidimizin ailesine ve Aziz milletimize başsağlığı, yaralı askeri personelimize acil şifalar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.