Selahattin Demirtaş 'Şüpheli' Olarak İfadeye Çağrıldı!

Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin milletvekillerinin dosyalarının incelenmesi sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı.

Selahattin Demirtaş 'Şüpheli' Olarak İfadeye Çağrıldı!
20 Eylül 2016 Salı 20:04


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli sıfatıyla ifadesi alınması için adliyeye çağırdı.

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından milletvekillerinin dosyalarının incelenmesi sürüyor.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, ‘Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan ifadesinin alınması için davetiye çıkardı.

Daha önce de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp hakkında da yürütülen soruşturmalar kapsamında, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan ifadeleri alınmak üzere çağırılmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.