Seçim anketi: AK Parti-CHP başa baş, YENİDEN REFAH, MHP'yi yakaladı

Avrasya Araştırma'nın anketine göre bu pazar seçim olsa, CHP ve AK Parti'nin oyları eşit. YENİDEN REFAH ise MHP'nin oy oranına yaklaştı. Erdoğan, hangi adaya karşı yarışırsa yarışsın kaybediyor.

Seçim anketi: AK Parti-CHP başa baş, YENİDEN REFAH, MHP'yi yakaladı
Kamusaati
Kamusaati
12 Kasım 2021 Cuma 18:38

Son yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırma 26 ilde, 2 bin 460 kişi ile yüz yüze yapıldı. Ankete göre İYİ Parti üçüncü sırada. AK Parti ve CHP'nin oyları birbirine eşit gibi. Atılım yapan YENİDEN REFAH, MHP'nin oy oranını yakalamış durumda. Anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a karşı kim yarışırsa yarışsın seçimi kazanıyor.

Ankette "Sizce erken seçim yapılmalı mı?" sorusu soruldu Katılımcıların yüzde 62'si ''evet'' yanıtını verirken, yüzde 29,6'sı ''hayır'', yüzde 8,4'ü ''kararsızım'' dedi.

"Erken seçim olması durumunda sayacağım partilerden hangisine oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna kararsızlar dağıtılmadan önce şu sonuçlar elde edildi. 

AK Parti: 25.5

CHP: 24.4

İYİ Parti: 10.3

HDP: 7.6

MHP 6

YENİDEN REFAH: 5.9

deva: 2.6

Saadet: 1

Diğer: 2.5

Kararsız/oy yok: 14.4

3 13

KARARSIZLAR ORANTISAL OLARAK DAĞITILINCA

AK Parti: 29.6

CHP: 28.5

İYİ Parti: 12.2

HDP: 10

MHP: 7

YENİDEN REFAH: 6

DEVA: 3

Saadet: 1

Diğer: 2.7

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Celal - 2 yıl önce
Nasrettin hocanın işi gibi sandıkta belli olur