Şanlıurfa'da çatışma: 3 polis şehit

Şanlıurfa otobüs terminalinde bir aracı durduran ve kimlik soran polislere direnen 17 yaşındaki zanlı, 3 polisi şehit etti, 3 polisi ise yaraladı. Olay yerinden kaçmaya ve polislerle çatışmaya giren zanlı ölü olarak ele geçirildi.

Şanlıurfa'da çatışma: 3 polis şehit
11 Temmuz 2016 Pazartesi 08:29

Şanlıurfa Otobüs terminalinde bir araç  polis tarafından durdurulmuştu. Araç içersinde bulunan bir genç, polis tarafından aranmayı reddedince, yanında bulundurduğu silahla polislere ateş etti. Polislere ateş ederek kaçan zanlı, 3 polisi yaraladı. Olal yerinden kaçan zanlı 500 metre ileride bulunan 3 polise daha ateş etti. Bölgeye hemen takviye ekip gönderilirken, polislere ateş eden zanlı ölü olarak ele geçirildi.

Saldırganın silahından çıkan mermilerle yaralanan 6 polis hemen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırıda, Mehmet Ünaldı, Hasan Hüseyin Çalışkan, Sinan Akdemir, Lokman D, Ömer Faruk K. ve Mehmet B, isimli polisler yalarandı. Yaralı polislerden Mehmet Ünaldı, Hasan Hüseyin Çalışkan ve Sinan Akdemir tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Konu ile ilgili Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, açıklamada bulundu. Polislerin kaldırıldığı hastaneye gelerek doktorlardan sağlık durumlarına ilişkin bilgi alan Vali Tuna,  "Otogarda arkadaşlarımızın normal arama tarama faaliyeti esnasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi, kız kardeşiyle beraber genç bir delikanlı aranmak istemiyor ve o anda emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz almış, üzerinde onu taşıyan bir şahıs, ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan ve tedavi gören 17 yaşındaki bir genç orada ateş ederek, 3 polisimizi yaralıyor ve daha sonra kaçıyor." şeklinde konuştu.

Yaralı polislerin hemen hastaneye kaldırıldığını ancak 3 polisimizin şehit olduğunu belirten Tuna, "Maalesef o 3 polisimiz belli aralıklarla şehit oldu, kurtaramadık. 3 yaralı arkadaşımız da tedavi ediliyor. Onlarda sıkıntı yok. Şu anda 3 şehidimiz, 3 yaralımız var saldırgan da ölü olarak ele geçirildi. Üzgünüz terörle alakası olmayan bir hadise. Tabii asayiş olayında 3 değerli arkadaşımızı kaybetmek bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

Polis olay ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.