Sancaktepe bombacısı uykuda yakalandı!

İstanbul Sancaktepe'de dün akşam terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği bombalı saldırısı için bombayı hazırlayan 8 terörist yakalandı.

Sancaktepe bombacısı uykuda yakalandı!
13 Mayıs 2016 Cuma 11:51

İstanbul Sancaktepe'de dün akşam terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği bombalı saldırısı için bombayı hazırlayan 8 terörist yakalandı.  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne (İEM) bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Sancaktepe'de meydana gelen saldırı sonrasında operasyonu hemen başlatarak bölgede bulunan kamera kayıtlarını inceleme yaptı. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığı ortaya çıkarılmasının ardından şafak vakti operasyonları Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın bizzat yönettiği operasyonlarda belirlenen 70 hedef adrese giren TEM Özel Tim, PKK’lı 8 bombacıyı uykuda kıskıvrak yakalanırken gözaltına alınanların arasında bulunan İrfan E.adlı militanın bombayı bizzat hazırlayıp patlatan şüpheli olduğu ortaya çıkarıldı. Çok sayıda zırhlı aracın görev aldığı baskında suç unsuru aletlere ve verilere de el konuldu.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki TEM Merkezi’nde sorguya alındı. Söz konusu adreslerde gözaltı ve arama çalışması devam ediyor. İkinci bir operasyonda ise imza TEM ekipleri, bombalı eylem hazırlığındaki 5 IŞİD’li teröristi yakaladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.