Rusya, yasağın kaldırılmasını 2-3 yıl daha erteleyebilir!

Rusya, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın kaldırılmasının 2 yada 3 yıl daha ertelenebileceğini belirtti.

Rusya, yasağın kaldırılmasını 2-3 yıl daha erteleyebilir!
10 Kasım 2016 Perşembe 18:59

Rusya, Türkiye'ye yönelik domates yasağının kaldırılmasını 2-3 yıl daha ertelenebileceğini kaydetti. Rusya Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk domatesinin alımına yönelik yasağın kaldırılmasının 2 ya da 3 yıl ertelenebileceği ortaya çıktı.

Bakanlık'tan bir yetkili TASS haber ajansına demecinde, "(Türk domateslerinin Rus pazarına girişine yeniden izin verilmesinin) 2-3 yıl ertelenmesini teklif ediyoruz" dedi. Yetkili, bu 2-3 yıl içerisinde sebze üretmeye başlayan Rus üreticilerin yatırım aşamasını tamamlayıp Türk domatesleri ile rekabet edebilecek düzeye gelmesini beklediklerini söyledi.

Öte yandan yetkili, yasaklanan diğer Türk ürünlerinin alımına şu anda izin verilmesinin mümkün olup olmadığı sorusunaysa yanıt vermedi. Domates, Türk F16'larının bir Rus uçağını düşürmesi ardından Rusya'nın Türkiye'den alımını yasakladığı tarım ürünlerinden biriydi.


Etiketler; #türkiye #rusya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.