Rusya Suriye'ye Karadan Saldırı Hazırlığında!

Rusya Suriye'ye devasa bir askeri yığınak yapıyor. Amfibik birlikleri, kara, hava ve deniz unsurları ile Suriye'ye Rus müdahalesi sürüyor.

Rusya Suriye'ye Karadan Saldırı Hazırlığında!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'de No Military Zone adıyla anılan yabancı askeri varlığının olmaması prensibi Rusya tarafından çiğnendi. Rusya Suriye'ye karadan müdahale ediyor. Üstelik bu saldırısı için kullanacağı askerlerin önemli bir bölümü boğazlardan geçti.

Suriye'de tampon bölge tartışmaları devam ederken Rusya Suriye'ye resmen askeri müdahalede bulundu. Türkiye sınırına 15 dakikalık uçuş mesafesinde onlarca Rus uçağı ve tankları konuşlanmış durumda. Öte yandan gelen bilgiler Suriye'de Rusya'nın fiili bir savaş yürütmeye başladığını ispatlar nitelikte.

Yalnızca bir kaç gün önce batı basını Suriye'de bir Rus varlığını konuşmaya başlamıştı. Ortaya çıkan bilgiler durumun başlangıç aşamasında olmadığını, adeta fitilin ateşlendiğini gösteriyor. Devasa bir askeri varlığı ile züccaciye dükkanına giren fil yorumlarına neden olan Rusya, Suriye'de sıcak çatışmalara hazırlanıyor.

Tampon Bölge Fiilen Bitti

Türkiye'nin uluslararası arenada kabul ettirmeye çalıştığı tampon bölge tartışmaları sonuçlanmadan olaya el koyan Rusya fiilen bu duruma son verdi. Füze, tank, top ve hava birlikleriyle Şam, Lazkiye ve Tartus'u işgal eden Rusya bölgede Esad militanları ile birlikte hareket ediyor. Böylece rejim güçleri açısından fiilen bir tampon bölge oluşmuş durumda.

Araplar Rusya'dan Yana

Rusya'nın bölgeye askeri sevkiyat başlatmadan hemen önce Suudi ve Mısırlı yetkililerle görüşmeler yaptığı, adı geçen ülkelerin de Rusya'ya belirli şartlarda destek verdiği bildiriliyor. Esad'la Rusya aracılığı ile görüşen Arap ülkeleri Hizbullah ve İran'a mesafe konulursa muhaliflere destekten vazgeçeceklerini ilettiler. Türkiye Suriye muhalefetine destek veren tek ülke olarak kalma yolunda ilerliyor.

Argüman: IŞİD'e Karşı Mücadele

Rusya uluslararası topluma Suriye'ye kara saldırısını açıklamak için belirli argümanlar kullanıyor. Bunlardan ilki de çok sayıda Çeçen'in IŞİD birlikleri içinde yer alması olarak belirtiliyor. Diğer yandan Rusya mülteci krizini de çözeceğini ifade ediyor.

ABD ve müttefikleri önceliklerinin IŞİD olduğunu belirterek Rusya'nın Suriye çıkarmasına ses çıkarmayabilir. Böylece bölgede ihtiyaç olan kara birliklerini Rusya sağlayabilir.

Kamusaati.com Analiz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.