Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlendi

Ankara'da resim sergi açılışına katılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında ağır yaralanan Karlov hemen hastaneye kaldırıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenlendi
19 Aralık 2016 Pazartesi 19:40

Ankara'da Rusya Büyükelçisi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, bir resim sergisi açılışında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Karlov hemen hastaneye sevkedildi.

 Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında yaşandı. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Andrey Karlov ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırgan Sahte kimlik ile içeri girmiş

Saldırganın takım elbiseli olduğu ve sahte kimlik ile içeriye girdiği belirtiliyor. 4-5 el ateş eden saldırgan Büyükelçi Karlov'u ağır yaraladı. Özel Harekat Ekipleri hemen olay yerine geldi ve saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Saldırganın sahte polis kimliği ile içeri girdiği ifade ediliyor. 

Saldırgan vurularak öldürüldü

Saldırgan polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonrasında etkisiz hale getirildi. Saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Saldırgan'ın saldırıyı Halep için yaptığı belirtiliyor.  

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu olay yerine geldi
 


ANDREY KARLOV KİMDİR?

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine geldi.

 Çankaya Belediyesinin Çağdaş Sergiler Merkezindeki sergide silahlı bir saldırgan, Rus büyükelçiyi silahla vurdu. Saldırganla polis arasında çatışma çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine geldi.

PKK terör örgütü değil demişti

Rusya Büyükelçisi Karlov, PKK’yı terör örgütü olarak tanımadıklarını belirterek, "Türkiye’nin uluslararası terörizm sorunları ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Fakat PKK ve PYD ne Rusya ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınmamakta” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
Ben çok güzel giden Türk, Rus işbirliğini bozmak için yapılmış terör saldırısı olduğunu düşünüyorum.