Rusya Afganistan ve Çeçenistan'ı Unutmuş!

Uzmanlar "Halep oradaysa arşın burada" sözüyle Rusya'nın yaşadığı psikolojik üstünlüğün uzun sürmeyeceğini belirtiyor.

Rusya Afganistan ve Çeçenistan'ı Unutmuş!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

IŞİD karşıtı koalisyon adı altında bölgedeki tüm gelişmeleri lehine çevirmeye çalışan Rusya muhaliflere karşı Esad'a askeri destek sundu. Lazkiye yakınlarında ikinci bir askeri üs ve Şam'da konumlu çeşitli birlikleriyle Suriye'ye büyük bir çıkarma yapan Rusya batı ile de ittifak sözü alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya tarafından alkışlanan Rusya, Suriye konusunda daha da rahatladı. Ardından İsrail ile askeri koordinasyon kararı da alan Putin, ABD ile de askeri temaslara geçti.

Tüm batılı güçler el birliğiyle Suriye'deki muhaliflere ve IŞİD'e karşı operasyon çalışmaları yürütürken bir çok ülkenin de kendi içinde yaşananları unuttuğu görülüyor.

Çok da uzak olmayan bir geçmişte Rusya Afganistan'da IŞİD'in öncülü gruplar tarafından büyük bir yenilgiye uğratılmıştı. Ardından Kafkasya deneyimi ile güçlenen bir çok grup bu gün Suriye savaşının da belirleyicisi konumunda oldu. Ancak Rusya her iki cephede yaşadığı hezimeti, ülke sınırları içindeki yoğun kargaşayı unutarak şimdi Suriye'ye girmeye çalışıyor.

Rusya'ya yapılan çeşitli yorumlar da bir Türk atasözüyle özetleniyor. "Halep ordaysa arşın burda!"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.