Rus uçağını vuran pilotlar tutuklandı

24 Kasım tarihinde sınır ihlali nedeniyle Rus Uçağı'nı vuran pilotlar da tutuklandı. Darbe girişimi sonrası Rus uçağını vuran pilotlar tutuklandı.

Rus uçağını vuran pilotlar tutuklandı
19 Temmuz 2016 Salı 11:11

Rus uçağını düşüren pilotlar tutuklandı. 24 Kazın 2015 tarihinde sınır ihlali nedeniyle Türk jetleri tarafından vurularak düşürülen Rus uçağı iki ülke arasında krize neden olmuştu. Rus uçağını düşüren Türk jetinin pilotları da tutuklandı. 

AFP'de yer alan habere göre gazetecilere açıklamada bulunan bir Türk yetkili, "Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağını Kasım 2015'te düşüren operasyonun parçası olan iki pilot gözaltında" dedi ve sonrasında pilotların tutuklandığı öğrenildi.

Uçak krizi sonrası yapılanı, ‘arkadan bıçaklama’ olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Türkiye’ye yönelik birçok yaptırım kararı almıştı. Putin, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilemesinin ardından bu yaptırımları kaldırdı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.